Machu Picchu er det landemerke flest ønsker å besøke i 2024 – Eiffeltårnet og Frihetsgudinnen taper


Oppdagelseslysten spirer, og med den ønsket om å besøke minneverdige landemerker. Øverst på listen finner vi den gamle inkabyen Machu Picchu oppe i Andesfjellene i Peru, etterfulgt av Sagrada Familia i Barcelona og Colosseum i Roma ifølge Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse.

Å velge nærliggende reisemål med fokus på enkelhet, sol og bading har vært en vedvarende trend siden pandemien. Nå begynner vi imidlertid å merke en økt oppdagelseslyst. Sakte, men sikkert ønsker vi å kombinere solstolen med minneverdige eventyr og severdigheter. Pyramidene i Egypt har blitt mindre populært, mens tempelbyen Angkor i Kambodsja øker, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Machu Picchu er et drømmereisemål for mange. Ruinbyen er ikke helt lett tilgjengelig, noe som naturlig begrenser antallet turister – selv om turismen øker. Det er flere veier til Machu Picchu. Vil du være med på et eventyr og har mye energi? Da kan du vandre Inkastien, som beregnes å ta 4-5 dager. Hvis du vil ha det mer komfortabelt eller har begrenset med tid, ta buss eller tog som enkelt tar deg opp til byen.

På andre plass kommer Sagrada Familia i Barcelona, som har dyttet ned både Colosseum, Eiffeltårnet og Pyramidene på topplisten sammenlignet med fjoråret. Hvilket landemerke man helst vil besøke varierer mellom region, alder og kjønn. Flere menn enn gjennomsnittet vil besøke Frihetsgudinnen (8%) – og de er også mindre interessert i Taj Mahal (4%) enn gjennomsnittet. Flere fra Oslo ønsker å besøke Pyramidene (8%), mens det i Trøndelag og Nord-Norge er flere enn gjennomsnittet som vil besøke Colosseum (18%).