Nordmenn elsker grillmat: Seks av ti griller ukentlig


Nå som grillsesongen er i gang vil seks av ti grille én eller flere ganger i uken, viser en fersk grillundersøkelse utført av Opinion, på vegne av REMA 1000. – Kundene elsker å grille, og da må vi være på vårt aller beste gjennom hele grillsesongen, sier Pia Mellbye, Salgs- og Markedsdirektør i REMA 1000, som allerede opplever en knallbra start på grillsesongen.

-Tallene i denne undersøkelsen forteller at grillsesonger er svært viktig for oss nordmenn. Mer enn seks av ti griller minst én gang i uken i grillsesongen, og hele én av fire griller to til tre ganger i uken, sier seniorrådgiver i Opinion, Ola Gaute Aas Askheim. 

Grill gir nye bestselgere  

I år er det 15 år siden REMA 1000 for første gang kom med en stor satsning på grill, som inkluderer både produktutvikling og produktinformasjon. Det har gitt mange nye bestselgende favoritter i kjølediskene og butikkhyllene.  

-Grillsesongen er en viktig pådriver for produktinnovasjonen vår. Over 100 av produktene som nå er i helårssortimentet vårt, kommer opprinnelig fra grillsesongen. Vi tester det vi har mest tro på og lar kundenes respons og tilbakemelding være avgjørende for hva vi satser på. Det er veldig gøy å se at kundene våre liker å prøve nye produkter og smaker, og raskt får nye favoritter, sier Pia Mellbye. 

Både Big Beef Burger og Sliders ble første gang introdusert tilbake i 2009 og har siden blitt en del av helårssortimentet til REMA 1000. Det samme gjelder grill-pizzabunnen Pinsa, som ble introdusert våren 2023 og allerede har rukket å bli en folkefavoritt.  

Et helt landslag i ryggen 

Hos REMA 1000 blir grillsesongen en av årets viktigste sesonger. 

– Er det viktig for kunden, er det viktig for oss. Kundene har høye forventninger til at vi leverer gode og spennende grillprodukter, og de vil gjerne bli inspirert og få mulighet til å prøve noe nytt. Da må vi være på vårt aller beste, og levere på både kvalitet og lav pris, sier Pia Mellbye. 
 
I undersøkelsen kommer det frem at flest mener at REMA 1000 leverer best på grillmat, sammenlignet med konkurrerende dagligvarekjeder.  
 
Når årets grillsesong nå sparkes i gang hos REMA 1000 skjer det sammen med hele det norske grillandslaget – med Craig Whitson i spissen. Landslaget har smakt seg gjennom hele grillsortimentet. I tillegg til å garantere for den gode smaken, har grillandslaget også vært på med å utvikle flere av årets grillnyheter hos REMA 1000.   

– Grillandslaget spiller en viktig rolle ikke bare i grillkampanjen, men i hele den store grillsatsingen vår. Med sin ekspertise er de med på å påvirke og utvikle grillproduktene våre, slik at vi kan tilby fantastisk grillmat, sier Pia Mellbye.