Mercedes-AMG G 63 koster 3,8 millioner kroner


G-Klasse har blitt ny, samtidig som den har beholdt sin særegne karakter. Nå er den heftigste utgaven, Mercedes-AMG G 63, klar for bestilling med en startpris på hele kr. 3,8 millioner kroner.

Subtile endringer på et ikonisk design
G-Klasse bevarer sitt ikoniske design, et utseende som har stått nærmest uforandret de siste 45 årene. Det utvendige designet til de nye modellene er bare subtilt modifisert, med synlige endringer som inkluderer blant annet nydesignede støtfangere foran og bak og nye felger. A-stolpen har fått ny kledning, og sammen med en spoilerleppe på kanten av taket, bidrar det til forbedret aerodynamikk og økt akustisk komfort. Disse elementene var opprinnelig utviklet for den første helelektriske utgaven av G-Klasse.

Klassiske elementer som de umiskjennelige dørhåndtakene, den særegne lyden når du lukker døren, robuste beskyttelseslister, det fremtredende reservehjulet på bakdøren, og de markante blinklysene forblir uendret. Ryggekameraet er relokalisert til en sentral posisjon på støtfangeren bak, forbedret med et spylesystem for å sikre klar sikt selv under gjørmete forhold.

Elektrifiserte motoriseringer
Under panseret sitter en velkjent og veltestet 4.0-liters V8 biturbomotor som leverer 585 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 850 Nm. Den benytter mildhybridteknologi, utstyrt med 48-volts elektrisk system og integrert startgenerator (ISG), noe som sikrer økt ytelse samtidig som drivstofforbruket reduseres. 

Elektrifiseringen gir den en boost på 20 hestekrefter og 200 Nm i en kort periode. Det gjør at Mercedes-AMG G 63 akselererer fra Fra 0 – 100 km/t på kun 4,4 sekunder og har en toppfart begrenset til 220 km/t. Med AMG Performance pakke økes den begrensede toppfarten til 240 km/t og akselerasjonen reduseres til kun 4,3 sekunder.

Mer digitalisert og mer luksuriøst interiør
Interiøret har blitt enda mer funksjonelt og luksuriøst med integrasjon av MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainmentsystem og en rekke avanserte sikkerhets- og assistansesystemer. Samtidig er de tradisjonelle elementene som håndtaket på passasjersiden og bryterne for de tre differensialsperrene fortsatt sentrale elementer i interiøret. Nye OFFROAD COCKPIT gir hurtig tilgang til relevante funksjoner for terrengkjøring.

Burmester® 3D-surround sound system har nå Dolby Atmos som gir musikken mer rom, klarhet og dybde. MANUFAKTUR-serien gir kundene mulighet til å tilpasse interiør og eksteriør ytterligere, og omfanget har blitt utvidet i nye G-Klasse. Det er et bredt utvalg av trekk i nappaskinn, eksklusive listverk, dekorative sømmer og lekre detaljer å velge mellom.


Mercedes-AMG G 63
MotorV8 bensinmotor
Slagvolum3.982 cm
Effekt585 hk + 20 hk
Dreiemoment850 Nm + 200 Nm
DrivlinjeAMG Performance 4MATIC permanent firehjulsdrift
Fordeling mellom for- og bakaksel40/60
GirkasseAMG SPEEDSHIFT TCT 9G
Akselavstand2.890 mm
Lengde/Bredde/Høyde4.873/1.984/1.971 mm
Bagasjevolum640 liter
TaklastMaks. 150 kg
Tilhengervekt3.500 kg
Akselerasjon 0-100 km/t4,4 sekunder (4,3 sekunder med AMG Performance-pakke)
Toppfart220 km/t (240 km/t med AMG Performance-pakke)
Kombinert Forbruk14,7 – 15,7 l/100 km
Kombinert CO2-Utslipp335 – 358 g/km