Nå kan du finne ispinne støpt i 18 karat gull


Etter å ha holdt stand i isdisken i mer enn et halvt århundre, børster nå Diplom-Is gullstøvet av klassikeren Gullpinne. For å feire den folkekjære favoritten har iskremprodusenten laget ispinner som er gull verdt, bokstavelig talt.

– Bestselgeren produseres på løpende bånd året rundt, og nå vil fem is byttes ut med de ekstra verdifulle Gullpinnene. I tilfeldige isdisker rundt omkring i Norge vil det fremover være gjemt fem Gullpinner med ispinne støpt i 18 karat gull, sier Christine Estelle Innstrand, senior merkevaresjef i Diplom-Is.

Iskremen er 3D-printet slik at den veier det samme som en Gullpinne og gir en lignende følelse som den ekte isen når du klemmer på emballasjen. Premieverdien avhenger av dagens gullpris.

Historisk favoritt
Hver fjerde nordmann spiser minst én Gullpinne i året, og pinneisen er Diplom-Is 6. mest solgte småis. Fanskaren til Gullpinne er en svært trofast gruppe, og har sørget for at den har vært i isdisken i over 50 år.

– Selv om Gullpinne er en av våre mest populære is, er det likevel mange som ikke kjenner isen. På mange måter kan vi si at den er en skjult skatt i frysedisken, sier Innstrand.

Derfor var det nå på tide å børste gullstøvet av fløteisen med vanilje- og sjokoladesmak, overtrukket med sjokotrekk og knasende crisp.

Hedrer idrettshelter
Flere idrettshelter har opp gjennom tidene blitt beæret med egen is. Drillo-isen var på 90-tallet en stor suksess, og ble relansert i 2021. Men allerede i 1968 ble Gullpinne laget til ære for Fred Anton Maier, etter verdensrekord og OL-gull på 5000 meter skøyter i Grenoble. 

– Verdensrekorden på 5000 meter har blitt slått mange ganger siden, og vi har jevnlige utskiftninger i isdisken, men Gullpinnen har holdt seg på toppen. Gullpinne er en av de lengstlevende iskremen på markedet, og overrasker fortsatt med sin enorme popularitet den dag i dag, sier Innstrand.