Gothminister i «Melodi Grand Prix 2024»


18 artister skal kjempe om å vinne «Melodi Grand Prix 2024». Dette er årets deltakere.

Artistene er fordelt på tre delfinaler. Tre av låtene i hver av disse sendingene går videre til finalen. Delfinalene vil bli sendt fra NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Den første går av stabelen lørdag 13. januar. 

De ni finalistene skal så kjempe om å vinne konkurransen i den store finalen lørdag 3. februar. Den finner sted i Trondheim Spektrum. 

Gothminister er Bjørn Alexander Brems hjertebarn og alter ego. Til daglig jobber Oslo-mannen som advokat, men om natten kommer Gothminister fram. Bjørn Alexander tar ut sine kreative sider gjennom imponerende kostymer og musikk. Gothminister spilte nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland og har turnert i flere enn 40 land gjennom en årrekke. I fjor ga de ut albumet «Pandemonium» som vant kåringen «Dark Album of the Year», og danket ut blant andre Rammstein og Placebo. Gothminister har utallige listeplasseringer i Tyskland og vant hele 19 internasjonale filmpriser for to av musikkvideoene i fjor.

Låta «We Come Alive» har vært et samarbeid med produsent Jesper Borgen (Alan Walker, Coldplay) og handler om det verdifulle i leken, om å tro på seg selv og stå sammen mot all urettferdighet. Med seg på scenen i MGP har han blant andre korist Hege Rødfjell, som har lang erfaring fra både band, orkester, TV og film. 

De øvrige artistene er:

 • Margaret Berger «Oblivion»
 • Myra «Heart on Fire»
 • Ingrid Jasmin «Eya»
 • Mathilde SPZ «Woman Show» ft, Chris Archer & Slam Dunk
 • Gåte «Ulveham»
 • Super Rob, Erika Norwich «My AI»
 • Mileo «You’re Mine»
 • Eli Kristin «Touch og Venus»
 • Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo «Judge Tenderly of Me»
 • Farida «Heartache»
 • KEiiNO «Damdiggida»
 • MIIA «Green Lights»
 • Annprincess «Save Me»
 • Thomas Jensen «Take Me To Heaven»
  MISTRA «Waltz of Death»
 • Vidar Villa «Mer»