Det miljøavanserte cruiseskipet MSC Euribia gjennomfører vellykket skipstesting


MSC Euribia er MSC Cruises andre skip som seiler på LNG, og går nå inn i sluttfasen av forberedelsene til åpningssesongen i Nord-Europa. Det nye skrogdesignet som er laget av den tyske grafikeren Alx Flämig er ferdigstilt og klart for å bli avduket.

MSC Euribia som er MSC Cruises andre cruiseskip som seiler på flytende naturgass (LNG) har i løpet av en fire-dagers prøveperiode i Atlanterhavet gjennomført dypvannsintensive systemtester. MSC Cruises siste flaggskip skal nå gjennomgå den siste finpussen på Chantiers de l’Atlantique-verftet i Saint Nazaire i Frankrike, før det offisielt leveres til MSC Cruises 31. mai.

MSC Euribia blir det 22. skipet som inngår i MSC Cruises’ flåte, og cruiseskipet kan romme opptil 6 327 passasjerer. Skipet vil offisielt bli navngitt 8. juni i København, før den første sesongen i Nord-Europa starter fra Kiel i Tyskland.

MSC Euribia består av innovativ og avansert marin teknologi, samt at det seiler på LNG-drivstoff som er et av verdens reneste marine drivstoff tilgjengelig i stor skala. Dette skal bidra til å minimere cruiseskipets miljøavtrykk. MSC Euribia har en ny form på skroget som er dekket med et eksklusivt tilpasset freskomaleri. Maleriet markerer MSC Cruises forpliktelse til å beskytte og bevare det marine miljøet.

Etter gjennomføringen av en internasjonal konkurranse var det den tyske grafikeren Alex Flämig som fikk ansvaret for å designe skrogkunstverket på MSC Cruises. Målet med kunsten er å skape diskusjon om viktigheten av å beskytte det utsatte og komplekse økosystemet i havene.

«Å se kunsten komme til live i virkeligheten på skroget på MSC Euribia er et stolt øyeblikk. Det er gøy at kunstverket mitt skal seile på verdenshavene. I tillegg til å tjene som et vitnesbyrd om MSC Cruises forpliktelse til å beskytte det viktige marine økosystemet, håper jeg kunsten også kan brukes som en inspirasjon for å finne innovative løsninger for å sikre havets fremtid», sier Alex Flämig.

MSC Euribia er oppkalt etter gudinnen Eurybia, som utnyttet vinden, været og stjernebildene for å mestre havet. Samtidig illustrerer navnet skipets visjon om å implementere avanserte bærekraftige løsninger. Flämigs visuelle kunstverk består av en havinspirert fargepalett, med tittelen «#SavetheSea». Dette er en representasjon av MSC Cruises pågående dedikasjon til havet, og forpliktelse om å oppnå netto nullutslipp innen 2050.