Det miljøavanserte cruiseskipet MSC Euribia gjennomfører vellykket skipstesting

  Foto: MSC.

  MSC Euribia er MSC Cruises andre skip som seiler på LNG, og går nå inn i sluttfasen av forberedelsene til åpningssesongen i Nord-Europa. Det nye skrogdesignet som er laget av den tyske grafikeren Alx Flämig er ferdigstilt og klart for å bli avduket.

  MSC Euribia som er MSC Cruises andre cruiseskip som seiler på flytende naturgass (LNG) har i løpet av en fire-dagers prøveperiode i Atlanterhavet gjennomført dypvannsintensive systemtester. MSC Cruises siste flaggskip skal nå gjennomgå den siste finpussen på Chantiers de l’Atlantique-verftet i Saint Nazaire i Frankrike, før det offisielt leveres til MSC Cruises 31. mai.

  MSC Euribia blir det 22. skipet som inngår i MSC Cruises’ flåte, og cruiseskipet kan romme opptil 6 327 passasjerer. Skipet vil offisielt bli navngitt 8. juni i København, før den første sesongen i Nord-Europa starter fra Kiel i Tyskland.

  MSC Euribia består av innovativ og avansert marin teknologi, samt at det seiler på LNG-drivstoff som er et av verdens reneste marine drivstoff tilgjengelig i stor skala. Dette skal bidra til å minimere cruiseskipets miljøavtrykk. MSC Euribia har en ny form på skroget som er dekket med et eksklusivt tilpasset freskomaleri. Maleriet markerer MSC Cruises forpliktelse til å beskytte og bevare det marine miljøet.

  Etter gjennomføringen av en internasjonal konkurranse var det den tyske grafikeren Alex Flämig som fikk ansvaret for å designe skrogkunstverket på MSC Cruises. Målet med kunsten er å skape diskusjon om viktigheten av å beskytte det utsatte og komplekse økosystemet i havene.

  «Å se kunsten komme til live i virkeligheten på skroget på MSC Euribia er et stolt øyeblikk. Det er gøy at kunstverket mitt skal seile på verdenshavene. I tillegg til å tjene som et vitnesbyrd om MSC Cruises forpliktelse til å beskytte det viktige marine økosystemet, håper jeg kunsten også kan brukes som en inspirasjon for å finne innovative løsninger for å sikre havets fremtid», sier Alex Flämig.

  MSC Euribia er oppkalt etter gudinnen Eurybia, som utnyttet vinden, været og stjernebildene for å mestre havet. Samtidig illustrerer navnet skipets visjon om å implementere avanserte bærekraftige løsninger. Flämigs visuelle kunstverk består av en havinspirert fargepalett, med tittelen «#SavetheSea». Dette er en representasjon av MSC Cruises pågående dedikasjon til havet, og forpliktelse om å oppnå netto nullutslipp innen 2050.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.