CUPRA Tavascan: Den første bilen i Europa med belyst logo


Den elektriske SUVen CUPRA Tavascan står ikkje attende for den oppsiktsvekkjande konseptutgåva som vart vist fram i 2019. Tavascans slåande design og dynamiske køyreeigenskapar skal ta CUPRA-merkevara til nye høgder.

CUPRAs første heilelektriske SUV vert tilgjenge med to drivliner: 210 kW (286 hk) og 250 kW (340 hk). Den høgaste motoreffekten vert nådd med to motorar og firhjulstrekk. Frå stilleståande når topputgåva 100 km/t på berre 5,6 sekund. Batteriet med 77 kWh nettokapasitet gjev ein rekkevidde på inntil 550 kilometer.

CUPRA-merket er designa og utvikla i Barcelona i Spania og er eigd av SEAT, som i sin tur er del av Volkswagen-konsernet.

Den kan hurtigladast frå 10 til 80 prosent på under ein halvtime, og oppnå 100 kilometer ny rekkevidde på under 7 minutt under optimale forhold.

Den første bilen med belyst logo

Signaturen i Tavascan-designet er dei tre triangelforma augene i frontlyktene. Uttrykket vert forsterka av den belyst CUPRA-logoen.

Tavascan vert ein av dei første med opplyst logo i Europa. Designet understrekar ytelsen og opplevelse av fart.

CUPRA Tavascan er eit nytt stort steg i elektrifiseringa av merket, som allereie har den prisvinnande elbilmodellen CUPRA Born i marknaden. Innan 2025 har CUPRA utvida elbilutvalet ytterlegare med modellane CUPRA Terramar og CUPRA UrbanRebel. Det er desse elbilmodellane CUPRA omtalar for ein ny æra.

Bygd på MEB-plattform

CUPRA er bygd på Volkswagen sin MEB-plattform, med den nyaste teknologien innan tryggleik og komfort. CUPRA kan leverast med avanserte parkeringsfunksjonar, inkludert fjernstyrt parkering, som hjelper med sensorar.

Kan leverast med hi-fi anlegg utvikla av Sennheiser

Digitalisering har vore sentralt i CUPRA Tavascan. Den heilelektriske SUVen har eit infotainmentsystem på 15 tommar, det største så langt i ein modell frå CUPRA. Modellen kan leverast med eit hi-fi anlegg med 12 høgtalarar som er utvikla i samarbeid med Sennheiser.

CUPRA Tavascan er 4644 mm lang, 1861 mm brei og 1597 mm høg. Akselavstand er 2766 mm.