CUPRA Tavascan: Den første bilen i Europa med belyst logo

  Foto: CUPRA.

  Den elektriske SUVen CUPRA Tavascan står ikkje attende for den oppsiktsvekkjande konseptutgåva som vart vist fram i 2019. Tavascans slåande design og dynamiske køyreeigenskapar skal ta CUPRA-merkevara til nye høgder.

  CUPRAs første heilelektriske SUV vert tilgjenge med to drivliner: 210 kW (286 hk) og 250 kW (340 hk). Den høgaste motoreffekten vert nådd med to motorar og firhjulstrekk. Frå stilleståande når topputgåva 100 km/t på berre 5,6 sekund. Batteriet med 77 kWh nettokapasitet gjev ein rekkevidde på inntil 550 kilometer.

  CUPRA-merket er designa og utvikla i Barcelona i Spania og er eigd av SEAT, som i sin tur er del av Volkswagen-konsernet.

  Den kan hurtigladast frå 10 til 80 prosent på under ein halvtime, og oppnå 100 kilometer ny rekkevidde på under 7 minutt under optimale forhold.

  Den første bilen med belyst logo

  Signaturen i Tavascan-designet er dei tre triangelforma augene i frontlyktene. Uttrykket vert forsterka av den belyst CUPRA-logoen.

  Tavascan vert ein av dei første med opplyst logo i Europa. Designet understrekar ytelsen og opplevelse av fart.

  CUPRA Tavascan er eit nytt stort steg i elektrifiseringa av merket, som allereie har den prisvinnande elbilmodellen CUPRA Born i marknaden. Innan 2025 har CUPRA utvida elbilutvalet ytterlegare med modellane CUPRA Terramar og CUPRA UrbanRebel. Det er desse elbilmodellane CUPRA omtalar for ein ny æra.

  Bygd på MEB-plattform

  CUPRA er bygd på Volkswagen sin MEB-plattform, med den nyaste teknologien innan tryggleik og komfort. CUPRA kan leverast med avanserte parkeringsfunksjonar, inkludert fjernstyrt parkering, som hjelper med sensorar.

  Kan leverast med hi-fi anlegg utvikla av Sennheiser

  Digitalisering har vore sentralt i CUPRA Tavascan. Den heilelektriske SUVen har eit infotainmentsystem på 15 tommar, det største så langt i ein modell frå CUPRA. Modellen kan leverast med eit hi-fi anlegg med 12 høgtalarar som er utvikla i samarbeid med Sennheiser.

  CUPRA Tavascan er 4644 mm lang, 1861 mm brei og 1597 mm høg. Akselavstand er 2766 mm.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


  Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.