Mercedes-Benz og Google kunngjorde denne veka eit langsiktig og strategisk partnarskap for å skape neste generasjons digitale oppleving for luksusbilar.

Med partnarskapet vil Mercedes-Benz bli den første bilprodusenten som byggjer eigen navigasjonsoppleving basert på nye bildata og navigasjonsfunksjonar frå Google Maps Platform.

Dette vil gje Mercedes-Benz tilgang til Googles leiiande geospatiale tilbod, inkludert detaljert informasjon om stadar, sanntids- og prediktiv trafikkinformasjon og mykje meir. Ved å byggje inn desse funksjonane i det komande operativsystemet til Mercedes-Benz [MB.OS, red. anm.], skal kundane kunne nyte overlegen navigasjonsoppleving, takka vere enkel brukarvenlegheit og eineståande grafikk.

Google Maps og YouTube i infotainmentsystemet

For å berike opplevinga ytterlegare vil selskapa introdusere YouTube-appen inn i infotainmentsystemet. I tillegg vil Mercedes-Benz bruke dataen til Google maps for å aktivere assisterte køyrefunksjonar som automatisk fartsjustering før kryss, rundkøyringar eller skarpe svingar.

Første del tilgjenge allereie i dag

Som første skritt vil Mercedes-Benz gi kundane tilgang til stadsdetaljar levert av Google, og hjelpe dei finne detaljert informasjon om meir enn 200 millionar bedrifter og stadar rundt om i verda, inkludert opningstider, bilder, vurderingar og anmeldelser.

Detaljar om stadar vil vere tilgjenge frå og med i dag i alle køyretøy med den nyaste generasjonen MBUX i fleire av marknadane.


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.