Aleksandra frå Perm lagar surrealistiske sjølvportrett


Ein havfruehale laga av blad og te-drikking med ein massiv blekksprut-tentakkel er noko av verket 21 år gamle Aleksandra Chertulova lagar i redigeringsprogrammet Photoshop, og legg ut på Instagram-kontoen sin.

Chertulova vart fødd i 1999 i den vesle bygda Uralsky i Perm kraj, og flytta for tre år sidan til hovudstaden i regionen, Perm. Ho har ikkje tekne nokon spesiell utdanning, men har likt å fantasere om slike portrett og illustrasjonar sidan ho var barn. I dag har ho fått 70 000 følgjarar på Instagram.

– For meg kjem inspirasjonen frå heile verda rundt meg. Folk, hendingar, natur, stadar, musikk, film, bøker og kjente artistar. Hovudet mitt fyller seg opp med ulike bilete, idear og tankar, som gradvis formar seg til ein konkret idé, sier Chertulova.

Sjå nokre av portretta nedanfor:

Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova
Foto: Alexandra Chertulova

Artikkelen vart først publisert på Russia Beyond.