«Matrix»-regissør skreiv ‘Faen ta dykk begge’ til Tesla-gründer og Ivanka Trump


Filmplakat, The Matrix (1999).

«The Matrix» er ein amerikansk kultsuksess frå 1999 regissert av dei polsk-amerikanske syskena Lilly og Lana Wachowski.

The Matrix-filmen handlar om ei virtuell verd der alle menneska vert helde i fangenskap utan å vita det. Dette attspeglar Platons parabel av menneska i hola.

Parabelen går ut på at om ein lev heile livet i ei hole, fastlenka, og har berre skuggen å sjå på veggen føre seg – kva ville ein då kalla denne veggen? Svaret er «verkelegheita». Det er dette filmen The Matrix spelar på, «kva om verkelegheita ikkje er verkeleg?».

I filmen får skodespelaren Keanu Reeves i rolla som «Neo» valet om å ta to pillar: ein blå eller ein raud. Den blå pillen gjer at han gløymer sanninga og held fram og leve som før, medan den raude pillen gjer at han vaknar opp i den verkelege verda.

Søndag kveld tvitra Tesla-gründer Elon Musk «Ta den raude pillen». Rett etter skreiv Ivanka Trump, som er dotter til USAs president og hans rådgjevar, «Tatt!». Så kvitterte «Matrix»-regissør Lilly Wachovsky med «Faen ta dykk begge».

Meldinga på Twitter fekk over 200 000 likes og nær 50 000 kommentarar. Fleire la til mem [noko som kan imiterast, red. anm.] med henvisning til dei raude og blå fløyene i den amerikanske politikken.

Saka vart først publisert på RT.