«Rundbrennar» frå Sogndal på mjølkepakkane


I årets påskekrim har Tine sneke inn ein sogndøl i oppgåva om Sølvskatten. Mannen med namnet Gaute Gaasson er fjern etterkommar av den legendariske Gjess Gaasson (etter Gjest Baardsen, journ. anm.), noko han nyttar i marknadsføringa for oppdrag i fjellheimen.

I følgje omtalen har han rykte på seg for å vera ein rundbrennar, som spandabelt inviterte kvinner til turisthotell rundt breane.

Her er Tine sin omtale:

«Gaute Gaasson, brefører, er en fjern etterkommer av den legendariske Gjess Gaasson, noe han bruker uhemmet som markedsføring av seg selv for oppdrag i fjellheimen. Han vokste selv opp i Sogndalsfjøra, i skyggen av den bastante Gjess Gaasson-skulpturen som står sentralt plassert i tettstedet langt inne i Sognefjorden. Gjess Gaasson har rykte på seg for å være litt av rundbrenner, som spandabelt inviterer hunkjønn av alle arter til overdådige middager på turisthotellene rundt breene, når de alle er kommet trygt ned igjen dit. Hans pengeforbruk i så måte samsvarer neppe med de inntektene han har som brefører, har misunnelige medbygdinger hevdet.»