Denne artikkelen er meir enn eitt år gammal og kan innehalde utdatert informasjon.

I årets påskekrim har Tine sneke inn ein sogndøl i oppgåva om Sølvskatten. Mannen med namnet Gaute Gaasson er fjern etterkommar av den legendariske Gjess Gaasson (etter Gjest Baardsen, journ. anm.), noko han nyttar i marknadsføringa for oppdrag i fjellheimen.

I følgje omtalen har han rykte på seg for å vera ein rundbrennar, som spandabelt inviterte kvinner til turisthotell rundt breane.

Her er Tine sin omtale:

«Gaute Gaasson, brefører, er en fjern etterkommer av den legendariske Gjess Gaasson, noe han bruker uhemmet som markedsføring av seg selv for oppdrag i fjellheimen. Han vokste selv opp i Sogndalsfjøra, i skyggen av den bastante Gjess Gaasson-skulpturen som står sentralt plassert i tettstedet langt inne i Sognefjorden. Gjess Gaasson har rykte på seg for å være litt av rundbrenner, som spandabelt inviterer hunkjønn av alle arter til overdådige middager på turisthotellene rundt breene, når de alle er kommet trygt ned igjen dit. Hans pengeforbruk i så måte samsvarer neppe med de inntektene han har som brefører, har misunnelige medbygdinger hevdet.»


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.


Del artiklane våre med venene dine på sosiale medier.